Tarihçe

Kıbrıs Akdeniz Kültürünün temelinde bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ada. Alashia, antik dünyanın Kıbrıs’ı… Hitit- Mısır- Asur yazıtlarında Akdenizin doğusundaki sihirli ada.. Günümüze kadar gelen süreç içerisinde Kıbrıs Adası’nın geçmişi çeşitli rivayet ve teorilere dayanmaktadır. Gerek Hitit, gerekse Mısır yazılı kaynaklarında bir ‘’deniz ülkesi’’ olarak söz edilen ‘’Alashia’’ isminin bugünkü Kıbrıs’ın karşılığı olduğu genellikle kabul edilmektedir. Seghers’in bastığı, ‘Who’s Who of Mythologie’ kitabında iki İngiliz araştırmacı G.Grant ve J.Hazel, Hitit ve Asur kaynaklarının Kıbrıs’ın esas adını Alashia diye kaydettiklerini yazarlar.

Özok Group 40 yıldır Kıbrıs’ta değişik iş kollarında faaliyet gösteren bir şirketler grubu olup Uluslararası Alasia Üniversitesi’nin kuruluş kararını 2019 yılında almıştır. Kıbrıs’ın en köklü ailelerinden Özok Ailesinden Ali Özok tarafından kurulan ve giderek gelişen Özok Group, Mobilyadan Otomotive, Öğrenci Yurdundan Üniversiteye kadar birçok yatırımın adresi olmuştur. Daha önce deneyim kazandığı Öğrenci Kompleksi ve Üniversite deneyimini bir araya getirerek Özok Öğrenci Kenti Projesine, Üniversite projesini de ekleyerek eğitim hayatına yeni bir bakış açısı getirmeyi hedeflemiştir. Projeyi 3.kuşak yöneticilerden Sayın Hasan Özok üstlenmiş ve yürütmektedir.

Access Map
Kashiwa Campus